Het schoolproject werd,  zoals aangekondigd, inmiddels opgeleverd en werd op 14 november jl feestelijk overgedragen aan de community.

Een gedenkwaardige dag voor Jinack en de inmiddels 410 kinderen die de school bezoeken.

Door onze activiteiten heeft het Ministerie van Onderwijs besloten onze  school te upgraden van volledige basisschool, naar Upper & Senior Secondary school. Dat houdt in dat de komende jaren steeds een nieuwe groep wordt toegevoegd; dit seizoen groep 10, tot in 2017 groep 12 deze uitbreiding afsluit.

Dat betekent dat ruim 40 kinderen dit jaar vervolgonderwijs krijgen en daarmee hun opleiding kunnen vervolgen.

Al eerder werd de uitbreiding van het project gemeld; door succesvolle fondsenwerving en een zeer bereidwillige medewerking van de Stichting Wilde Ganzen uit Hilversum, kon het project worden uitgebreid met een aantal, voor Jinack, essentiële zaken. Zo werd het eerste project nu ook gemeubileerd opgeleverd.

Daarnaast zal van het bestaande oude schoolgebouw het lekke dak kunnen worden vervangen; ook deze werkzaamheden zullen door de Stichting Bouwen en met hetzelfde materiaal als onze nieuwe school, worden verricht. 

Deze werkzaamheden hebben inmiddels een aanvang genomen.

Aanvullend werd er aan de 410 kinderen, schoolbenodigdheden geleverd; zoals pennen, potloden, schriften, tekenboeken enz., enz.

Als laatste deel van dit aanvullende project wordt de schooltuin aangepakt, we kijken naar de watervoorziening en de aanschaf van tuinmaterieel, zaad, kunstmest, enz.

Door de uitbreiding van de school naar Secondary Senior onderwijs wordt nu ook gekeken naar de mogelijkheden, om met de community samen, het vierde en laatste gebouw aan te pakken. Dat moet dan wel een volwaardige renovatie zijn: een  nieuw dak, opmetselen en afwerken van muren, nieuwe ramen en deuren en nieuwe vloeren. Daarvoor gaan we ons nu inspannen.

Wij houden jullie allemaal op de hoogte begin volgend jaar.

Dit project wordt (en werd) uitgevoerd met medewerking van de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling; De NCDO, Wilde Ganzen, ASN Foundation en vele andere stichtingen, bedrijven, organisaties en particulieren.