Afgelopen week was een mijlpaal in het bouwproject: de vooroplevering aan onze Stichting heeft plaatsgevonden. Conclusie; de mensen van Stichting Bouwen hebben weer een prachtig project gerealiseerd, waarbij alleen nog de puntjes op de i moeten worden gezet. Dat zal de komende periode gebeuren en betreft voornamelijk zaken aan de buitenzijde van de schoollokalen. 

Het project is dusdanig opgeschoten dat bij aanvang van het nieuwe schooljaar, de laatste week van deze maand, september, de school al kan worden betrokken.

Nu is het dan ook tijd om de uitbreiding van het project te melden; door succesvolle fondsenwerving en een zeer bereidwillige verdere medewerking van de Stichting Wilde Ganzen uit Hilversum, kan het project worden uitgebreid met een aantal, voor Jinack, essentiële zaken. Het project wordt nu ook gemeubileerd opgeleverd, waarvoor de opdracht, uiteraard, lokaal is geplaatst. Dat levert eenvormigheid en is een goede economische opsteker voor het productiebedrijf.

Daarnaast zal van het bestaande oude schoolgebouw het lekke dak kunnen worden vervangen; ook deze werkzaamheden zullen door de Stichting Bouwen en met hetzelfde materiaal als onze nieuwe school, worden verricht. Aanvullend zal er aan de honderden kinderen, schoolbenodigdheden worden geleverd; pennen, potloden, schriften, enz., enz.

Als laatste deelproject wordt de schooltuin aangepakt, we kijken naar de watervoorziening en de aanschaf van tuinmaterieel, zaad, kunstmest, enz.

Kortom, zoals u op bijgaande foto’s kunt zien, loopt het project tot tevredenheid!

Dit project wordt (en werd) uitgevoerd met medewerking van de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling; De NCDO, Wilde Ganzen, ASN Foundation en vele andere stichtingen, bedrijven, organisaties en particulieren.