Belangrijke stap voorwaarts

Hoewel het Farm project op Bakindiki Koto nog de nodige kopzorgen geeft, is er ook goed nieuws te melden!

Sinds onze eerste inspanningen voor basisonderwijs op Jinack in 2008, toen we hebben gezorgd voor een volledig lerarenteam voor basisonderwijs, is er vooruitgang geboekt. Het Ministerie van Onderwijs in Gambia maakte internationale fondsen vrij voor de bouw van vier woningen voor leraren op deze afgelegen locatie. En nu is de tijd aangebroken om een volgende, belangrijke stap te doen.

De eerste groep kinderen die in 2008 is begonnen op de basisschool zal deze zomer groep zes hebben afgemaakt. Om hun de volledige leerlijn van basisonderwijs van onderbouw tot en met bovenbouw te laten doorlopen, is het noodzakelijk dat er een schoolgebouw op Jinack wordt bijgebouwd.

We zijn dan ook verheugd te kunnen melden dat we een aantrekkelijke overeenkomst hebben bereikt met de staatssecretaris, de heer Baboucarr Bouy en zijn toegewijde staf onder leiding van de heer Sherif Yunus Hydera.

Het ministerie zal binnenkort beginnen met de bouw van een school met drie klaslokalen, een lerarenkamer en een toiletblok met zes wc’s, wat naar verwachting rond juli klaar zal zijn.

Direct na het regenseizoen zal onze stichting dan beginnen met de sloop van het in deplorabele staat verkerende schoolgebouw dat hier beneden staat afgebeeld. Wij zullen hiervoor in de plaats een gebouw neerzetten met vijf klaslokalen en een toiletblok met zes wc’s.

De kinderen van Jinack zullen dan in de zomer van 2015 volledig basisonderwijs kunnen volgen, in twee mooie geschikte schoolgebouwen met een team van elf leraren.

Dit project wordt (en werd) uitgevoerd met medewerking van de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling; De NCDO, Wilde Ganzen, ASN Foundation en vele andere stichtingen, bedrijven, organisaties en particulieren.