Verloop School project 2017- 2019

Gedurende de afgelopen jaren werd er gebouwd en materialen geleverd, om de school op Jinack te realiseren.
Hier werd al eerder uitvoerig over bericht.

Boeken werden gebracht voor Engels, rekenen en Social Environment for all Lower and Upper Basic classes, alsmede West African Exam Counsil materiaal en studieboeken voor Senior Secondary onderwijs. Naast de bovengenoemde boektitels ook die voor Integrated Studies, landbouw en Science.

Verder werden materialen, gebruiksvoorwerpen en chemicalien alsmede 4 gastoestellen en 2 ovens gebracht en geinstalleerd, met alle toebehoren, voor Home Science. Een koelkast werd geleverd en aangesloten op de electravoorziening van onze kliniek. De kinderen zijn nu een stuk beter voorzien voor hun onderwijs.

Na een aantal leveringen, de afgelopen maanden, heeft inmiddels elk kind op onze school elk schoolboek voorhanden: voor elk vak en voor alle 12 groepen.
Ook extra meubilair, zoals 15 hoge tafels en 30 bijpassende krukken voor Food&Nutrition, extra kasten, sport materialen, prikkeldraad en gaas-materiaal, alsmede zaden, voor de schooltuin werden dit jaar geleverd.

Daarna werd een belangrijke taak aangepakt; de oude elektra installatie ( als dat al zo mocht heten – zie foto’s ) van het lerarenhuis werd vervangen; ook de bantaba werd van licht voorzien.

Eind mei meldde zich voor de derde keer een groep studenten van het Graafschap College uit Doetinchem, klaar voor een nieuw project op Jinack nadat ze in eerdere jaren hadden geholpen met een schoolgebouw renovatie en het zelfstandig bouwen van een carport voor onze ambulance.
Een viertal studenten, waaronder twee vrouwelijke aanstaande professionals, plande, organiseerde en realiseerde een solar-watervoorziening voor het lerarenhuis en plaatsen tegelijk een nieuwe watertank met tap-punten voor de schooltuin.

Ze werden hierbij geholpen, met graaf- en stucwerk door de Kutehjumbulu-vrouwen. Mooi voorbeeld voor de jonge meisjes op Jinack, dat technische beroepen ook voor vrouwen goed mogelijk zijn.

Met deze laatste activiteiten is dit schoolproject, zeker voorlopig, afgesloten. Het was een lange en soms moeizame maar zeer bevredigende tocht!

Dit project wordt (en werd) uitgevoerd met medewerking van de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling; De NCDO, Wilde Ganzen, ASN Foundation en vele andere stichtingen, bedrijven, organisaties en particulieren.