Het is zover! Nadat het Ministerie van Onderwijs van Gambia hun belofte voor de bouw van 3 klaslokalen en een toiletgebouw heeft ingelost, meubilair wordt binnenkort bezorgd, kan onze Stichting aan de gang.

Het budget van 62.000 euro voor de realisatie van ons 5-klaslokalen gebouw met bijbehorend toiletgebouw is dankzij sponsoren, vrienden en de bijdrage van Stichting Wilde Ganzen sneller bij elkaar gekomen dan in eerste instantie leek. 

Allereerst werd door de bevolking de fundering van het gebouw uitgegraven in zogenaamd community work. Hun gratis bijdrage aan het geheel. Op 19 december jl. vond de zogenaamde ‘groundbreaking-ceremonie’  plaats in aanwezigheid van het bestuur van de vrouwenvereniging Kutejumbulu, de dorpsouderen inclusief de Alkalo  Alh. Yankuba Manneh en de school pricipal  Sulayman Saho.

De Stichting Bouwen uit Nederland die eveneens verantwoordelijk was voor de bouw van onze kliniek in 2008 is inmiddels ter plaatse actief met het produceren van handgeperste blocks uit rode klei en basalt/cement. 

Transport is een avontuur op zich, deels met tractor, deels met een ingehuurde vrachtwagen. Op het eiland zelf met onze eigen kleine tractor en ezelwagentje, waarbij het zware transport bij eb, door de zee, het eiland oprijdt. 

Dit project wordt (en werd) uitgevoerd met medewerking van de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling; De NCDO, Wilde Ganzen, ASN Foundation en vele andere stichtingen, bedrijven, organisaties en particulieren.