Tijd voor een update over de activiteiten op Jinack, The Gambia. Speciaal bedoeld voor de sponsors van dit project en de overigen, die Jinack inmiddels een warm hart toedragen. 

De bouw

De bouw van de kliniek zit inmiddels in de eindfase. De afwerking is begonnen: de vloeren zijn voorzien van een mooie epoxy-laag afkomstig van een sponsor, sanitair is geplaatst, plafonds en fans, stopcontacten en lichtpunten zijn geïnstalleerd, de zonne-energie centrale draait en de watervoorziening werkt. Aan het tegel- en schilderwerk wordt ook de laatste hand gelegd. Binnenkort  kan het pand worden ingericht. Zie hieronder het resultaat.

Personeelsbezetting kliniek

Verheugd zijjn wij te melden dat ook de personeelsbezetting voor de kliniek is geregeld door het Ministerie van Gezondheid. De Head Nurse, Mr. Sanna Keita, die momenteel in een ziekenhuis in de provincie werkt, zal de kliniek op Jinack komen leiden met twee assistenten. Een dezer dagen zullen zij op het eiland arriveren. Het Ministerie is tevens voornemens 4 personeelsleden aan te bieden voor schoonmaak en conciërge-taken.

De verwachte start komt daarmee naderbij.

Dit project wordt (en werd) uitgevoerd met medewerking van de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling; De NCDO, Wilde Ganzen, ASN Foundation en vele andere stichtingen, bedrijven, organisaties en particulieren.